از موکت و کاربردهای آن هر چه بگوییم کم گفتهایم. میدانید که این ابزار دکوراتیو یکی از پرکاربردترین پوششهای کف بوده و در محلهای متفاوتی از خانههای شما گرفته تا هتل و محیطهای عمومی کاربرد دارد. موکتهای عرضه شده در بازار با انواع طرح، رنگ و سایزهای مختلف قابل دستیابی هستند.در این راستا محاسبه قیمت موکت یکی از مهم ترین مسائلی است که پیش از اقدام برای نصب موکت مطرح می شود و باید مورد بررسی دقیق قرار بگیرد. برای اطلاع دقیق از نحوه محسابه موکت ابتدا باید عوامل موثر بر هزینه های موکت را به خوبی بشناسید و با رعایت برخی نکات هزینه موکت را به مقدار معقول و به صرفه ای برسانید. در این جا به برخی از عوامل موثر در قیمت موکت اشاره می کنیم پس تا انتهای مطلب با مای دکوری همراه باشید.
ابعاد
ابعادی که قصد دارید موکت نصب کنید در محاسبه قیمت موکت موثر میباشد. اگر شما اتاقی با ابعاد زیاد را موکت کنید مقدار مواد اولیه ی مورد نیاز از جمله موکت و چسب بیشتری لازم است و هزینه های نصب موکت بیشتر می شود. اگر برای نصب موکت بودجه ی محدودی در نظر دارید می توانید در ابتدا تنها بخش های ضروری خانه را موکت کنید. بهتر است قبل از انتخاب موکت مورد نظر، سایز و ابعاد مکان مورد نظر را اندازه بگیرید. محاسبه کف محیط کار راحتی بوده و هر کسی قادر به انجام آن است، اما باید قبل از هر چیز نکاتی را رعایت کنید. هنگام موکت کردن کف یک محیط باید ساختار آن را در نظر بگیرید. ممکن است بدون توجه به ستون، شومینه و یا سکوهای وسط منزلتان، تنها طول و عرض آن مکان را اندازه گرفته و خرید نهایی را انجام دهید، غافل از اینکه در زمان نصب به مشکلات زیادی برخواهید خورد. تمام این مشکلات ناشی از بیتوجهی به ابعاد دقیق محیط است.
-
نحوه محاسبه متراژ و ابعاد محل
اگر محیط مد نظر شما مربع یا مستطیل باشد، محاسبه مساحت آن کار سختی نبوده و به راحتی انجام خواهد شد تنها کاری که باید کرد اندازهگیری طول و عرض مکان با متر و ضرب آنها در همدیگر است.
اگر محیط مورد نظرتان شامل چندین اتاق و سالن باشد باید هر اتاق یا سالن را اندازه گرفت و در نهایت تمام اعداد اندازه گرفته شده را با هم جمع نموده تا متراژ نهایی را به دست آورید. اما یک نکته مهم وجود داشته و آن همیشگی نبودن این نظم در مساحت محیط است. در واقع عامترین و سادهترین فرمول برای محاسبه متراژ خانه همین ضرب طول و عرض آن در یکدیگر است. اما اگر محیط مد نظرتان تو در تو یا دارای مساحتهای متفاوت بود کمی کارتان سخت خواهد شد. جهت آموزش بهتر و فهم سریعتر بهتر است به تصویر نمونه زیر دقت نمود تا نحوه اندازهگیری محیطهای مختلف را یاد بگیرید:
طبق این نقشه، در محیطهایی که دارای قسمتهای نامتوازن بوده و از یکدست بودن خبری نیست، کافیست با اندازه گرفتن هر بخش از محیط منزل یا محل کار خود و محاسبه آنها با هم مساحت دقیق هر بخش را به دست آورده و به همان اندازه موکت بخرید. این اقدام مانع ایجاد هر گونه پرتی و قناصی در موکت نیز خواهد شد.
متراژ موکت
به یاد داشته باشید که تنها با متراژ مساحت خانه کار شما تمام نشده، بلکه یکی از مراحل متراژ خانه برای نصب موکت، اندازهگیری موکت است. متراژ محلی که می خواهید در آن جا موکت نصب کنید با هزینه نصب موکت رابطه ی مستقیم دارد. به عبارتی هرچقدر متراژ محلی که قصد دارید موکت کنید بیشتر باشد هزینه نصب موکت نیز افزایش می یابد. بدیهی است که قیمت نصب موکت برای خانه ای کوچک با متراژ پایین بسیار کمتر است در حالی که هزینه های نصب موکت برای خانه های بزرگ با متراژ بالا بیشتر خواهد بود. برای موکت کردن کامل یک خانه با متراژ بالا موکت بیشتر و همین طور تعداد نصاب و زمان بیشتری نیاز است.
حتما میدانید که عرض ثابت اغلب موکتها در بازار 3 یا 4 متر است، در این شرایط باید عرض موکت را با عرض مکان مد نظر خود اندازه گرفت.
فرض کنید عرض یکی از اتاقهای منزل شما 4 متر و طول آن 10 متر است، در این شرایط اگر موکتی با عرض 3 متر پیدا کردید باید آن را هم راستا با عرض اتاق در نظر گرفته و در نهایت پرتی یک متری اتاق را با همان اندازه از موکت پر کنید.
کیفیت و مواد بکار رفته
کیفیت و قیمت متریال مورد نیاز برای نصب موکت نیز از عوامل موثر در تعیین و محاسبه قیمت موکت میباشد. به عبارتی مواردی هم چون کیفیت موکت و قیمت آن بر هزینه ها تاثیر مستقیم دارد. با پرسوجو و انجام تحقیقات متوجه خواهید شد که موکت ها کیفیت و ضخامت متفاوتی دارند و هزینه نصب موکت با کیفیت و درجه یک بیشتر است. برای موکت کردن بخش هایی که در معرض دید نیست و از اهمیت کم تری برخوردار است می توانید از موکت با کیفیت پایین تر استفاده کنید و هزینه نصب موکت را کاهش دهید.
گاهی اوقات افراد ترجیح می دهند که موکت تنها کفپوش خانه باشد و در این صورت بهتر است که از موکت با کیفیت و درجه یک استفاده شود تا علاوه بر زیبایی، دوام بیشتری نیز داشته باشد. برخی افراد ترجیح می دهند که در زیر فرش نیز موکت نصب کنند. در این صورت استفاده از موکت با کیفیت معمولی نیز امکان پذیر است و قیمت نصب موکت مقدار متعادل و معقولی خواهد بود.
اجرت نصب موکت
از دیگر عوامل موثر در قیمت نصب موکت هزینه اجرت نصب موکت است، چراکه نصب دقیق و صحیح موکت باید توسط نصاب کاربلد انجام شود. دستمزد نصب موکت با توجه به میزان کاری که لازم است تعیین می شود، یعنی دستمزد نصب موکت در ابعاد زیاد و برای محل هایی با متراژ بالا افزایش می یابد. اجرت نصب موکت برای مکان هایی که پیچیدگی و بریدگی های زیادی دارد بیشتر است، چرا که برش موکت برای ان مکان ها کار سخت تری است. پیدا کردن نصاب موکت که بتواند کار نصب موکت را با دقت انجام دهد و نتیجه ی نهایی کار رضایت بخش باشد اهمیت بسیار زیادی دارد.
نوع موکت
نوع موکتی که انتخاب می کنید در هزینه موکت و نصب آن تاثیر به سزایی دارد. موکت های ضخیم یا موکت هایی که طرح های برجسته دارند نسبت به موکت های دیگر قیمت بیشتری دارند و هزینه های نصب موکت را افزایش می دهند. اگر قصد دارید روی موکت نصب شده فرش پهن کنید بهتر است که از موکت ساده با ضخامت کمتر استفاده کنید .دستمزد نصب موکت طرح دار و ضخیم با دستمزد نصب موکت ساده متفاوت است. برای اطلاع دقیق از اجرت نصب موکت بهتر است که با یک نصاب حرفه ای و معتبر مشورت کنید تا علاوه بر ارائه ی لیست هزینه های نصب موکت، شما را در انتخاب نوع موکت نیز راهنمایی کند.
نکات جانبی
در هنگام خرید و نصب موکت به مواردی مانند شست و شوی راحت موکت دقت داشته باشید. در صورتی که موکت نصب شده کیفیت مناسبی نداشته باشد پس از مدت زمان کوتاهی زیبایی ظاهری خود را از دست می دهد و شست و شوی آن نیز بسیار سخت خواهد بود. پس در محاسبه ی هزینه نصب موکت در نظر داشته باشید که کیفیت موکت باید اولویت شما باشد. در هنگام محاسبه ی اجرت نصب موکت هزینه های ایاب و ذهب و رفت و آمد نصاب را نیز در نظر داشته باشید. هزینه های ایاب و ذهاب نصاب موکت و هزینه ی جابجایی موکت های خریداری شده را به لیست هزینه های نصب موکت اضافه کنید.
نصاب موکت باید از مقدار چسب لازم برای چسباندن موکت به سطح زمین نیز مطلع باشد و با استفاده ی درست و به اندازه از چسب موکت را به درستی نصب کند. به طور کلی قیمت نصب موکت بیش از هر چیز به قیمت موکت و دستمزد نصب موکت بستگی دارد.
جهت انتخاب بهترین آنها کافیست محل مورد نظر و ابعاد آن را به درستی اندازه گرفت؛ چرا که اندازهگیری درست و دقیق محل مورد نظر میتواند احتمال هر گونه پرتی موکت را به صفر رساند. اما باید با روش آن آشنا بود.
اما برای خرید موکت باید بتوانید چند حساب کتاب ساده کنید مانند اینکه حجم آن را چطور محاسبه کنید یا چه میزان برای اتاقتان کافی است. در ادامه این مقاله این نحوه محاسبه آنها را یاد میگیرید.
حجم تارهای سازنده موکت یکی از عوامل تشخیص کیفیت و عملکرد کلی موکتهاست. وزن ظاهری موکت یکی از معیارهای اندازهگیری حجم موکت است اما برخلاف تصور بعضی از افراد وزن با حجم موکت معنای یکسانی ندارد. حجم و وزن ظاهری موکت دو مفهوم کاملاً متفاوت هستند که هر دو در تشخیص کیفیت موکت نقش دارند.
وزن الیاف موجود در هر مترمربع از موکت را «وزن ظاهری موکت» مینامیم که این مقدار وزن موکت بر حسب اونس محاسبه میشود. از طرفی به فاصله تارهای سازنده یک موکت با یکدیگر «حجم موکت» گفته میشود.
با استفاده از فرمول زیر میتوانید در هنگام خرید موکت حجم آن را محاسبه کنید. وزن ظاهری موکت را ضربدر ۳۶ میکنید و حاصل را تقسیم بر ارتفاع پرزهای موکت میکنید؛ عدد حاصل، حجم موکت را در هر مترمکعب و بر حسب اونس را نشان میدهد.
ارتفاع پرزهای موکت، طول تارهایی است که از کف (جایی که بافته شدهاند) تا نوک آنها محاسبه میشود. در فرمول بالا ارتفاع پرزها باید بهصورت کسری از اینچ و با عدد اعشاری نوشته شود. مثلاً ارتفاع تارهای موکتی که نیم اینچ است باید بهصورت ۵/۰ و ارتفاع یک چهارم اینچ باید به صورت ۲۵/۰ نوشته شود.
عددی که از فرمول بالا به دست میآید باید یک عدد چهار رقمی باشد. برای مثال موکتی که وزن ظاهریاش ۵۰ اونس و ارتفاع تارهایش نیم اینچ باشد، در هر مترمکعب خود مقدار ۳۶۰۰ اونس حجم دارد.
(۳۶۰۰ =۵۰ ×۳۶ × ۵/۰)
هیچگاه نباید با یک معیار در مورد کیفیت کلی موکت قضاوت کنید. وزن ظاهری، حجم، تراکم، نوع الیاف و غیره همگی عواملی هستند که در کنار یکدیگر در کیفیت و ظاهر کلی موکت و همچنین قیمت آن تأثیر میگذارند و وقتی میخواهید موکت مناسبی برای خانهتان انتخاب کنید باید همه این عوامل را با هم در نظر بگیرید.
حال اگر بخواهید دو موکت را با هم مقایسه کنید که همه عوامل به جز حجم در آنها یکسان باشد، موکتی بادوامتر و راحتتر است که حجمش بیشتر باشد. همانطور که اگر چمنها پرپشتتر باشند زیر پایتان احساس راحتتر و نرمتری دارید، موکتهای حجیمتر هم نرمتر هستند و به دلیل پوششی که دارند استحکامشان بیشتر است.
در شرایط عادی، ایده آل ترین حجم برای موکتها ۳۰۰۰ یا بیشتر است. بااینوجود اگر میخواهید موکت را در اتاقی استفاده کنید که رفتوآمد زیادی در آن وجود دارد حداقل به موکتی با حجم ۵۰۰۰ اونس احتیاج دارید. اول از همه، باید با در نظر گرفتن عرض موکتی که انتخاب کردهاید (که معمولاً ۱۲ یا ۱۵ است) مساحت موکت موردنیاز برای اتاق را محاسبه کنید.
سپس باید ببینید کدام روش موکت کردن برایتان مناسبتر است. در بیشتر ساختمانهای مسکونی از این روش استفاده میشود؛ زیر موکت یک پد میکشند و آن را با استفاده از نوارچسب روی زمین میچسبانند. البته اگر پشت خود موکت پرزهایی بود که قابلیت چسبندگی داشت، دیگر نیازی به نوارچسب ندارید. این نوع موکتها خیلی راحت با منگنههای مخصوص به کف زمین یا حتی کفپوشهای چوبی میچسبند.
امروزه با توجه به فعالیت برندهای مختلف در تولید موکت و تنوع زیادی که موکت ها در جنس و طرح دارند، بسیاری از افراد به خرید موکت علاقه دارند زیرا موکت فضایی گرم و امن را با خود به ارمغان می آورد و همچنین از نظر زیبایی بصری و تمیزی نیز کفپوش مناسبی به شمار می آید. در ادامه می توانید قیمت انواع موکت برای منزل را مشاهده کنید.
سخن آخر
بدون شک میتوان موکت را از بهترین و پرمصرفترین پوششهای کف دانست. این پوشش دکوراتیو را که روز به روز نیز پیشرفتهتر شده و از مواد با کیفیتتری نسبت به نمونههای قبلی خود تولید میشود، میتوان در بازار به راحتی پیدا کرد. یکی از بهترین گزینهها برای پوشش کف به ویژه در مکانهای عمومی مانند هتلها و ادارهها ، موکت است. کافیست موکتی با جنس خوب و با کیفیت انتخاب کنید تا سالها برای شما کار کند.
اما در زمان انتخاب موکت برای یک محیط تنها جنس و طرح آن نیست که مد نظر بوده، بلکه ابعاد و سایز محل مورد نظر و موکت از اصلیترین فاکتورهای خرید موکت محسوب میشود. قبل از نهایی کردن خریدتان حتما محیط را متراژ کرده تا از ایجاد هر گونه پرتی و اضافه یا کم آمدن موکت جلوگیری کنید. این نکته در انتخاب و خرید موکت بسیار حائز اهمیت است.
شاید خرید موکت در دنیای امروز که سنگفرشها و سرامیک کفپوش اکثر خانههاست خیلی دور از ذهن باشد اما برای بسیاری از اتاقها انتخاب مناسبی است. اتاق خواب یکی از این جاهاست. هیچکس دوست ندارد وقتی از خواب بیدار میشود و از تخت پایین میآید پاهایش با برخورد با زمین یخ کند اما وقتی اتاق موکت شده باشد با گذاشتن پاهایتان بر روی سطحی نرم احساس شادابی را از صبح داشته باشید.
با خواندن مطالب بالا محدوده قیمت موکت با طرح های مختلف را مطالعه کردید. قیمت موکت به برند و جنس و طرح مورد نظر شما بستگی دارد. اگر برای شما هم سوال پیش آمده که قیمت موکت چگونه محاسبه می شود؟ باید بدانید قیمت موکت به متر مکعب حساب میشود.
مای دکوری
امیدواریم توانسته باشیم به اطلاعات شما در مورد خرید انواع موکت کمک کنیم تا بتوانید حرید خوبی را داشته باشید. شرکت مای دکوری از جمله شر کت هایی میباشد که می توانید با خیال راحت کفپوش خود را از بین طرح و رنگ های متنوعی که ارائه میدهد، بهترین آنها را متناسب با شرایط خود انتخاب کنید، هم چنین می توانید سوالات خود را از طریق شماره 02133126516 با ما در میان بگذارید تا پاسخ آنها را از متخصصان دریافت کنید.